½ skive rugbrød med smør
2 kogte syltede angosturasild
6 rødløgsringe
1 kvist persille
Læg de 2 fileter på det smurte rugbrød og læg løgringe ned gennem midten.
Til slut pyntes med en lille kvist persille.
Kogt syltet angosturasild:
½ l eddikelage
8 blade husblas
2 spsk angosturabitter
10 rensede rå sildefileter med skind (hver filet skæres i 4 stykker)
Læg husblasen i blød i koldt vand. Tryk vandet af.
Eddikelagen koges op, husblasen kommes i, lagen koges op igen og angosturaen tilsættes. Gryden tages af varmen.
Et ovnfast fad med kant stilles i ovnen, til det er meget varmt.
I det varme fad lægges de rå sildefileter med skindet opad.
Hæld den næsten kogende lage over. Stilles i køleskab til afkøling.
Eddikelage:
1 l lagereddike
½ l vand
½ kg sukker
1 spsk syltekrydderi (OBS! den skal være uden chili)
1 helt pillet løg
2 laurbærblade
1 spsk flydende Maggi-krydderi 1 spsk hele sorte peberkorn
1 bundt dild
Bring eddike og vand i kog.
Tilsæt sukker dernæst resten af ingredienserne.
Lad lagen koge i ca. ½ time under låg.
Denne lage bruges blandt andet også til agurkesalat og syltede rødbeder.