Logo

Kogt oksespidsbryst med spinat og peberrodssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg oksespidsbryst
salt
2 løg
1 gulerod
1 pastinak
1 porre
Grøntsager:
1 kg kartofler
750 g frisk spinat
2 gulerødder
2 spsk smør
4 skalotteløg
25 g hvedemel (25 g )
peber
100 g stykke frisk peberrod
1-2 tsk sukker
2 spsk eddike

Kogning af oksespidsbryst:
Oksespidsbrystet dækkes af koldt vand i en rumlig gryde og sættes over ved svag varme.
Når det begynder at koge, skummes fedt og uklarheder væk med en øse. Salt tilsættes og suppen skummes igen. Tilsæt krydderier og 1 gulerod, løg, pastinak og porre.
Oksespidsbrystet koger i ca. 3 timer indtil det er mørt.

Tag oksespidsbrystet op, lad det hvile 5-10 min og skær det så i skiver og hold dem varme.
Suppen sies gennem en fin sigte. Smag på suppen og lad den evt. koge ind, så den bliver kraftigere i smagen.

Grøntsager:
Kog og pil kartoflerne. Skyl spinat. Skær gulerødder i skiver. Smelt smør i en stor gryde, svits de hakkede skalotteløg, tilsæt 2 gulerødder i skiver. Krydr med salt og peber og tilsæt ca1/2 dl vand. Lad det dampe 3-4 min under låg. Tilsæt spinaten og lad den dampe med et par minutter.

Peberrodssauce:
Smelt 1 spsk smør i en lille tykbundet gryde. Rør melet i med et piskeris og tilsæt langsomt og under omrøring 7 dl suppe. Tilsæt sukker og lad saucen koge ved svag varme 5 min.
Tilsæt mere suppe, hvis saucen er for tyk. Smag til med salt, peber, eddike og frisk revet peberrod. (saucen bliver mørk, hvis peberroden ikke blandes i straks, den er revet.)
Saucen må ikke koge mere efter at peberroden er tilsat, så mister den sin smag.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.341 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her