Logo

Kirsebærsuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

750 g kirsebær
100 g sukker
25 g kartoffelmel
1 stang hel kanel
Tilbehør: Melboller eller ristede brødterninger
 
Kirsebærrene skylles, udstenes og koges i det vand, der hænger ved sammen med sukker og kanel.
Når det er kommet i kog, spædes med 2 l. vand.
Suppen skal koge ca. 10 min., hvorefter den jævnes med lidt kartoffelmel udrørt i koldt vand.
Suppen smages til og kan eventuelt fortyndes med mere vand, hvis den er for kraftig.
Suppen serveres med melboller eller ristede brødterninger på.
 
I H. C. Andersens hi­storie OT. Står der i kapitlet om Fyn:
"Peer Krøbling er en musi­kant, som spiller til slågilde. Han spiller både "Skomager­dansen" og "Kirsebærsup­pen", sådanne danse har vi folk her til lands."
Slågilder afholdtes, når høet var i hus.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.148 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her