Denne ret er meget næringsrig og velsmagende, og den indeholder en masse proteiner. Den kan laves i sidste øjeblik, hvis man har nogle forkogte kikærter og en dåse tun ved hånden.
400 g kogte kikærter (eller en dåse på 400 g)
200 g frisk, stegt tun eller en dåse på cirka 200 g
Balsamisk Vinaigrette-sauce (se dette)
Salt og peber efter behag
1 stort rødt løg
Masser af friskhakket persille
Lad de tørre kikærter ligge i blød natten over i masser af kold vand.
Læg dem i en kasserolle med vand og lad dem koge heftigt i 10 minutter.
Skru ned for varmen og lad dem simre i 30 minutter, indtil de er møre.
Hæld vandet fra og lad dem køle af.
Hvis du bruger en dåse kikærter, så hæld vandet fra før brug.
Læg de kolde, kogte kikærter i en skål og fordel fisken over dem.
Hæld vinaigrette-sauce over blandingen, tilsæt salt og peber og bland det hele grundigt sammen.
Ved servering lægger du tynde løgskiver over kikært- og tunblandingen.
Garner retten med friskhakket persille.
200-160 kcal; 19,5-15,5 protein; 5-4 g fedt, heraf 1-0,7 mættet; 19-15 g kulhydrat; 4-4,5 g fibre; 245-196 mg natrium; 60-48 mg kalcium