Den røgagtige aroma fra kikærterne er en vidunderlig kontrast til champignonernes jordsmag i denne lækre mellemret.
250 g kikærter
2 laurbærblade (hvis det ønskes)
1 hakket løg (hvis det ønskes)
250 g champignoner
3 spiseskefulde olivenolie
2 fed knust hvidløg
Saften fra 1 citron
Salt og peber efter behag
Friskhakket koriander til pynt
Det er ikke nødvendigt at lægge kikærterne i blød, før de koges.
Kog ærterne i 45 minutter, indtil de er møre.
Hvis du ønsker det, kan du tilsætte et par laurbærblade og et hakket løg for at give ekstra smag, men tilsæt ikke salt.
Når ærterne er kogt, så hæld vandet fra og kasser laurbærblade og løg.
Skyl og renschampignonerne og skær dem i små stykker, hvis de er store.
Varm olien ien gryde og tilsæt champignoner og hvidløg.
Lad blandingen koge i 5 minutter og tilsæt så citronsaften.
Tag gryden af varmen, tilsæt de kogte ærter og rør grundigt rundt.
Smag blandingen til med salt og masser af friskkværnet peber.
Sprøjt lidt olivenolie over og drys friskhakket koriander over ved servering. Denne ret er også lækker, hvis den blandes med ris - du skal bruge 2 ½ kopper ris til denne opskrift.
220-150 kcal; 16-11 g protein; 2,5-1,5 g fedt, heraf 0,5-0,3 g mættet; 36-24 g kulhydrat; 6-4 g fibre; 14-9 mg natrium; 61-40 mg kalcium