Logo

Kentucky Fried Chicken Queen Aurora

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kornfed majskylling
50 g smør
5-6 spsk rasp
2 spsk revet parmesan
1 spsk karry
½ tsk chili
½ tsk salt

1 stort hakket løg
2-3 spsk majsolie
2 gulerødder
1 hoved broccoli
1 lille courgette (af mange kaldet squash)
3 dl langkornede ris
5 dl hønsefond eller bouillon
1 lille spsk gurkemeje
2 tsk spidskommen
1 tsk chili

Kyllingen deles i 6-8 stykker.
Rasp, parmesan, karry, chili og salt blandes i en skål.
Smørret smeltes, og kyllingestykkerne vendes først heri, derefter i paneringen.
Læg stykkerne i bradepanden eller i et ovnfast fad, dryp resten af smørret over og sæt retten i ovnen ved 200°C i 40-50 minutter.
Eventuelt kan man give dem nogle få minutter under grillen til sidst for at gøre panaden ekstra sprød.
Fordelen - sammenlignet med friturestegning - er, at retten bliver mindre fed, fordi fedtet løber fra under stegningen.
Broccoli deles i buketter, der blancheres et minuts tid i kogende vand.
Gulerødder skæres i tyndeskiver på skrå og courgetten skæres i tern (som hugget sukker).
Løget svitses i olien i en gryde.
Krydderierne tilsættes og svitses også.
Risene vendes grundigt heri, og fond eller bouillon tilsættes.
Tjek, om der skal lidt salt til, men hvis der er brugt bouillonterning, er det næppe nødvendigt.
Bring gryden i kog, tilsæt alle grønsagerne og lad det stå under låg på lavest mulige blus til risene har suget væden op og er møre - 15-20 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 890 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her