Logo

Kartoffelpasta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gnocchi di patate

500 g melede kartofler
200 g hvedemel
1 spsk revet parmesanost
salt
Tomatsauce:
500 g røde tomater
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
100 g revet parmesanost
1 håndfuld basilikum

Skyl kartoflerne grundigt, kom dem i en gryde og kog dem møre.
Pil dem og pres dem igennem et kartoffeljern. Lad kartoflerne køle lidt af, når de er til at røre ved, æltes melet og parmesanosten i kartoflerne, indtil dejen er jævn smidig og ikke klistret. Dejen hviler i 30 minutter.
Derefter rulles dejen ud i fingertykke pølser, der hver især skæres i 2 cm store boller.
Der kan opstå lidt besvær med klistret dej, men drys rundhåndet med hvedemel.
Når bollerne er klare, koges de lidt ad gangen i spilkogende letsaltet vand, når gnocchi kommer op til overfladen igen, er de klare. Læg den i et fad, der holdes varmt.
Den bedste måde at serverer dem på er med sauce af friske tomater.

Skær et kryds i tomaterne, skold dem i kogende vand i 2 minutter og skyl dem derefter i iskoldt vand. Pil skallen af, del dem i 4 stykker og skrab kernerne ud, skær tomaterne i mindre stykker. Pil hvidløget og pres det i olivenolien, der varmes i en pande. Tilsæt tomaterne og lad dem koge igennem i 5 minutter, smag til med salt og peber. Bland gnocchierne med denne sauce. Server med revet parmesanost til og basilikum over.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.379 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
23308-01-2012 19:33:17 Astrid
Spændende opskrift - men hvor køber man et kartoffeljern?

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her