1 ½ kg kartofler
6 fed hvidløg
vand og salt
4 spsk olie
60 g friskreven parmesan
3 æg
friskkværnet peber
friskrevet muskatnød
rasp
Peberfrugtsauce:
2 røde peberfrugter
1 skalotteløg
½ spsk olie
2 ½ dl lys bouillon
2 spsk friske basilikumblade
50 g mager flødeost
Kog skrællede kartofler skåret i kvarte og hele fed hvidløg til de er møre, ca. 20 min.
Hæld kogevandet fra, men gem det.
Pisk kartofler og hvidløg til en mos, og rør kartoffelvand i til det bliver til en løs puré.
Bland 2 spsk af olien, halvdelen af osten, og æggene i en skål.
Tilsæt peber og revet muskat.
Rør denne blanding i kartoffelpureen og hæld det hele i et smurt ovnfast fad.
Drys med resten af osten, rasp og dryp resten af olien over.
Sæt gratinen i ovnen ved 225°C i ca. 15 min, til den er gylden.
Flæk peberfrugterne, skrab kernerne ud, og skær dem i mindre stykker.
Hak løget.
Svits det hele i olien, tilsæt bouillon og lad det koge i 15 min.
Blend grønsagerne og hæld saucen tilbage i gryden.
Pisk flødeosten i sammen med hakket basilikum.
Varm saucen op under omrøring - den må ikke koge.
Smag til med salt og peber.
Tilbehør: Ristet rugbrød