600 g havtaske
2 tsk karry
1 knoldselleri
1 bundt persille
rasp
hvedemel
æg
100 g smør
1 fed hvidløg
olie
salt
peber
Havtaske:
Skær fileterne fri af midterbenet og fjern hinden. Se vejledning på bagsiden. Fileterne skæres i mindre stykker. Bland 1 tsk karry og lidt olie i en kop og smør karrylagen på stykkerne og krydre med salt og peber. De steges på en hed pande i 2 minutter på hver siden. Tages herefter af blusset, overdækkes med folie og skal hvile endnu 5 minutter inden servering.
Selleritern:
Sellerien skæres i små tern og svitses i lidt olie i ca. 3-4 min. Smages til med salt og peber og drys ses med hakket persille.
Karrysmør:
(Tilbehør - kan evt. udelades eller laves dagen i forvejen).
Begynd med karrysmørret: 100 g smør (helst lurpak smør), 1 tsk karry og 1 fed presset hvidløg røres sammen. Smørret sættes på køl indtil man kan forarbejde det. Smørret formes til små medaljoner, der er ca. 5 mm høje. De vendes i hvedemel og paneres i æg og rasp. Dette gøres 2 gange - så smørret er kapslet helt ind. Lægges herefter i fryseren i ca. 10 minutter.
Hæld godt med olie på en lille pande. Der skal være ca. 5 mm olie på hele panden. Varm det op og lynsteg karrysmørret i ca. 20 sekunder på hver side.