1 æble pr person
1 træpind til at stikke i æblet. Brug de der pinde man også bruger til kebab.
3 dl sukker
1 dl vand
1 spsk hvid eddike (kan udelades)
Evt. kokos
Bagepapir til at sætte æblerne til tørre på.
Hæld vand, sukker og evt. eddike i en ikke for stor gryde.
Der må ikke komme sukker på siden af gryden, det hele skal ned i vandet.
Lad det koge til vandet er fordampet og massen bliver tyk.
I starten lægges låg på gryden, men når det bulderkoger, tages låget af.
Boblerne begynder at blive tykke og seje.
På et termometer der går til 200ºC skal temp. i massen være 162°C.
Tages af varmen når den ønskede temperatur er nået.
PAS PÅ massen er utrolig varm og ætser sig ind i huden hvis man får det på sig!!!!
Imens sukkermassen koger op, odnes æblerne.
Æblerne skylles og gnides HELT tørre.
Stilken tages af. Pinden stikkes i æblet hvor stilken har siddet.
Stik pinden næsten helt igennem æblet.
Nu tager man æblet og snurrer det forsigtigt rundt i sukkermassen. Når der er sukkermasse på hele æblet kan man dyppe det i kokos og stille det til tørre på bagepapiret.