750 g tykkam uden ben
smør
1 kvist timian
1 spidskål
100 g revet ost
2 spsk creme fraich 38%
2 æggeblommer
salt
peber
Ragôut:
3 dl kalvefond
1 bdt persille
2 spsk smør
1 fed hvidløg
2 forårsløg
1 dl ærter
6 fed hvidløg
asparges
Krydr kødet med timian, salt og peber og steg det i en gryde i ca 45 min (rosa steg).
Tilsæt en kop vand og efter 20 min. tages kødet op og hviler indpakket ½ time.
Del spidskålen i 4, kog det mørt og lad det dryppe godt af.
Krydr med salt og peber. Rul dem til små toppe. Kom cremefraiche rørt med ost og æggeblommer på og gratinér i ovnen.
Snit forårsløgene, kom dem, hvidløg og lidt vand i en gryde og lad det koge 4 min med låg. Ærter og fintsnittede, friske asparges tilsættes og det holdes det varmt.
Rør smør finthakket persille og den varme sky til en grøn sauce, kom det i gryden og varm op til det koger og smag til.