Til 6 personer (Bærrene skal trække 1-2 døgn).
Tilberedning: 1 time 40 min.
Bærkompot
150 g honning
½ dl rødvinseddike
200 g tranebær eller tyttebær, evt. en blanding
1 granatæble
Farsbrød
250-300 g kogte kastanjer, evt. fra dåse
4 tykke skiver franskbrød
1 ½ dl piskefløde
¾ kg frisk, hakket kalkunkød
2 hele æg
2 tsk salt, gerne Maldon
sort peber, kværnet
evt. 1 finthakket kalkunlever
smør til formen
1 Til kompotten bringes honning i kog med rødvinseddiken.
Tilsæt bær, og kog det hele i 1 minut.
2 Lad bærrene trække 1-2 døgn.
Dryp dem af, og bland med friske kerner fra et granatæble.
3 Skær kastanjerne i mindre stykker.
Hvis de er friske, skal de først koges eller bages ½ time.
4 Skær skorperne af brødet, og læg skiverne i blød i piskefløden.
5 Rør farsen sammen af det opblødte brød samt resten af ingredienserne.
6 Kom farsen i en smørsmurt form (1 l), og bag farsbrødet ved 160° i ca. 1 ½ time.
Tilbehør: Waldorfsalat
Til kalkun i mange afskygninger passer det glimrende med waldorfsalatens sødme og friskhed fra æbler og bladselleri.