4 personer:
400 g hakket kalkunkød
1 æg
1 løg (150 g)
3 + 1 spsk hvedemel
8 dl grønsags- eller fjerkræbouillon
15 g smør/plantemargarine
2 tsk karry
salt og peber
1 person:
100 g hakket kalkunkød
¼ sammenpisket æg
¼ løg (40 g)
¾ spsk + ¾ tsk hvedemel
2 ½ dl grønsags- eller fjerkræbouillon
4 g smør/plantemargarine
½ tsk karry
Rør kødet med ½ tsk (1 knsp) salt, peber, hvedemel og æg.
Rør farsen godt igennem, form den til boller og lad dem simre i bouillon ca. 8 minutter.
Sauter finthakket løg og karry i smør/plantemargarine og rør 1 spsk (¾ tsk) hvedemel i.
Spæd med 4 (1) dl siet bouillon fra bollerne og kog saucen igennem 10 minutter.
Smag til med salt og peber.
Læg bollerne i saucen og server med ris og grønsager.
Energi pr. portion: 938 kJ/225 kcal Protein: 49,1% Fedt: 27,5% Kulhydrat: 23,4%