Polpettine alla salvia - 4-6 personer
500 g hakket oksekød eller kalvekød
100 g rasp
50 g revet parmesanost
1 æg
1 fed hvidløg
frisk eller tørret salvie
revet skal af en halv citron
salt og peber
olivenolie
½ dl marsala (eller portvin eller sherry)
½ dl hvidvin
Rør det hakkede kød med æg og rasp og parmesanost. Pres hvidløget og kom det i farsen med revet citronskal og den hakkede eller stødte salvie, salt og peber.
Tag med to skeer portioner af farsen, tag hvedemel på hænderne og tril små boller på størrelse af valnødder.
Steg kødbollerne lyse brune i olivenolie og når de gennem stegt efter ca 7 minutter tilsættes marsalaen og hvidvin ,der skal bruse op. Server varme med salat som tilbehør.
Et godt råd: Hvis man vil undgå at komme hvidløg i farsen ,af forskellige grunde, kan man for alligevel at beholde en let smag af hvidløg kan man stege et par fed ikke pillede hvidløg ,som bagefter fjernes, sammen med kødbollerne.