Cavoli in agrodolce
3 spsk olivenolie
100 g fintsnittet løg
750 g fintsnittet hvidkål – savojkål eller spidskål
3 store tomater – flåede og befriet for kerner og grofthakkede
2 spsk hvid vineddike
2 tsk salt
friskkværnet sort peber
1 spsk sukker
Varm olien i en stor tykbundet gryde, hæld løgene i og lad dem snurre ved ikke for kraftig varme og under stadig omrøring i 2-3 minutter.
Når løgene er gennemsigtige, men ikke brune, hælder de kålen ved sammen med tomaterne, vineddiken, salt og peber.
Lad det hele småsnurre udækket i ca. 20 minutter, en gang imellem må de røre lidt rundt med en ske.
Efter denne kogetid prøver de om kålen er mør, er den det drysser de
sukkeret over, blander let og koger i endnu 2 minutter.
Server i en opvarmet skål, enten som en grønsag, der kan ledsage fisk eller kødretter, eller som en selvstændig ret, der kan følge efter hovedmåltidet.