375 g mandler
750 g sukker
750 g honning
125 g sukat
125 g pomeransskal
1 knsp. reven muskatnød
1 knsp. st. nelliker
30 g kanel
1 spsk potaske
3 tsk vand
850 g hvedemel
Glasur:
200 g flormelis
1 æggehvide
1 spsk citronsaft
Smut og hak mandlerne.
Hæld dem i en gryde sammen med sukker og honning og rist det gyldent
ca. 10 minutter.
Hak sukat og pomeransskal og kom det i sukkeret sammen med muskat,
nelliker og kanel.
Lad det afkøle.
Rør potasken ud i varmt vand og hæld det i dejen sammen med melet.
Ælt dejen samme og lad den hvile i køleskabet til næste dag.
Rul dejen ud på et melstrøet bord.
Klip en julemand ud i pap ca. 30x12 cm. og skær ham ud efter skabelonen.
Læg figuren på en smurt plade.
Stik eller skær resten af dejen ud til små honningkager.
Bag kagerne i en varm ovn ved 200ºC i ca. 40 minutter.
Rør flormeliset ca. 10 minutter med æggehvide og tilsæt citronsaften.
Fyld glasuren i en sprøjteposen og dekorer julemanden.
Pynt også resten af kagerne med glasur eller dekorer dem med et lille
nisseglansbillede.