250 g tørrede usvovlede abrikoser
250 g friske dadler
200 g cocktailbær blandede farver
250 g lyse rosiner
50 g nøddeflager
100 g chokolade hakket
2 vanilje stænger
500 g sukker
500 g smør
500 g hvedemel
½ l. Whisky
8 æg
Hak alle frugterne i små stykker.
Hæld ½ l whisky over eller Amaretto eller rom.
Stil dem i køleskab i 3-5 dage.
Når kagen skal bages , så hæld dem over i en sigte og sigt væden fra til senere brug.
Hak vanilje stængerne i en food processer sammen med sukkeret til vanilje sukker.
Kom smør i food processoren og blend med. Hæld det hele i en stor skål og tilsæt whisky væsken fra frugterne og rør det godt sammen.
Tilsæt de 8 æg, et af gangen og pisk godt sammen.
Tilsæt i frugterne hakket chokolade og nøddeflagerne.
Kom noget at melet i og rør det rundt. Gem resten af melet.
Hæld nu frugtmassen over i dejen og rør det godt rundt, tilsæt resten af melet lidt efter lidt.
Lad dejen stå og trække i ca. ½ time før den hældes i forme og bages.
Smør formen godt og kom dejen i bag kagen i ca. 11/4–2 time ved 180ºC. Tiden afhænger af, hvor høj formen er, en lav form bager hurtigere end en høj.
Men kagen er færdig når der ikke hænger dej på en strikkepind stukket i kagen.
Eller når et kødtermometer er stukket i kagen og viser 95ºC.
Tag kagen ud af formen og prik huller i med en strikkepind og hæld lidt whisky i.
Det kan undlades hvis man ikke ønsker kagen så stærk.
Kagen skal helst laves ca. 1 måned før jul, og derefter opbevares i en boks i køleskabet, den bliver bedre af at stå.
Den er særlig velegnet til frysning.