Bund:
1 æg
1 æggehvide
75 g sukker
30 g lys sirup
35 g hvedemel
2 tsk bagepulver
50 g marcipan
50 g æblemos.
Kagecreme:
1 æg
½ tsk vaniljesukker
1 spsk majsstivelse
1 dl skummetmælk
25 g revet marcipan
Pynt:
50 g mørk chokolade
3-400 g jordbær
200 g ribsgele
Bund: Æggeblommen piskes sammen med sukker og sirup.
Marcipanen rives groft og tilsættes sammen med æblemosen.
Hvedemel og bagepulver tilsættes.
Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i.
Bunden bages i en smurt springform i ca. 20 min. ved 200ºC.
Grofthakket chokolade fordeles straks over den lune kagebund, og
pensles i et jævnt lag.
Creme: Alle ingredienser til cremen piskes godt sammen i en gryde.
Cremen varmes op men må ikke koge.
Når den begynder at blive tyk, tages den af varmen.
Når kagebunden er helt kold og chokoladen stivnet, smøres cremen på
bunden.
Kagen pyntes med jordbær.
Ribsgeleen varmes op i en gryde, når den er flydende, fordeles den over
tærten.
Tips: Kagen har en fedtenergiprocent på ca. 24%.