1 spsk sort peber
1 spsk allehånde
1 spsk korianderfrø
1 spsk salt
2 tsk tørret timian
1 tsk tørret salvie
½ tsk muskatnød
1 finthakket løg
2 fed finthakket hvidløg
1 frisk fintsnittet stærk chili (fx habanero)
Saft af ½ citron
Stød peber, allehånde og koriander i en morter – det må ikke blive alt for fint.
Bland med de øvrige ingredienser
Tips: Jerk er en caribisk krydderiblanding, der oprindelig blev brugt til at gnide kød med for at gøre det mørt og for at konservere det.
I dag er der opstået en kulinarisk trend i Caribien omkring jerk, så det bruges til alle typer kød, fisk og fjerkræ, i salsaer, som krydderi i gryderetter og som panering på løgringe og kartoffelbåde der frituresteges.
Her bliver krydderblandingen lavet med friske løg og citronsaft og dels gnubbet ind i svinekoteletter og dels brugt som krydderi i en pæredansk salsa.