Logo

Japansk kalvegyros

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

600 g kalveyderlår, skåret i tynde strimler

Marinade:
2 spsk olivenolie
2 tsk carrypulver
1 spsk ketchup
½ tsk Tandori
1 løg finthakket
1 fed hvidløg skåret i tynde skiver
salt og peber

Orangekål:
200 g hvidkål eller savoykål i tynde strimler
1 stor gulerod
1 appelsin
¼ l. lys kalvefond eller bouillon
1 lille spsk Maizenamel
3 spsk cremefraiche
2 spsk hakket purløg

Marinaden blandes godt sammen.
Kødstrimlerne krydres med salt og peber og vendes grundigt i marinaden.
Det hele sættes i køleskabet mindst en time.
Hvidkåls-strimlerne koges i ½ minut. Vandet hældes fra, og hvidkålen "krydres" med den fintrevne appelsinskal.
Resten af appelsinen skrælles og appelsinkødet skæres først i tynde skiver på skrå og derefter i tynde strimler.
I en stor, meget varm pande, brunes kødstrimlerne 2 minutter i lidt olie. Gør det af 2 omgange, så der ikke kommer for meget kød på panden ad gangen - så brunes kødet bedre.
Efter bruningen lægges kødstrimlerne i en skål og dækkes til.
Så ristes alle grønsagerne på samme pande.
Fond/bouillon tilsættes og jævnes med Maizena efter behov.
Det bringes i kog, varmen slukkes og kødet kommes i.
Retten blandes hurtigt med cremefraiche og det hakkede purløg. Smages til med salt og peber.
Og serveres fx. med kogte ris, evt. vilde ris.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.088 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her