1 stor kylling parteret
3 skalotteløg
3 fed hvidløg hakkede
2 kviste rosmarin, 4 kviste timian og et lille bdt persille; alt hakkes groft.
2 laurbærblade
250 g friske champignon, skyllede og rensede
1 dåse flåede tomater, halvèrede
olivenolie
salt og peber
4 dl hvidvin
I en stegegryde brunes kyllingestykkerne i olivenolie, godt på alle sider.
Kom begge slags løg ned i gryden, champignon, tomater, hvidvin og
krydderurter, husk laurbærbladene, krydr med salt og peber.
Kog svagt, under låg ca. 35 min. tag låget af, sæt lidt stærkere varme på, og kog yderligere 10 min.
Så skulle saucen være kogt noget ind, og gryderetten er færdig.
I Frankrig hvor retten kommer fra, ville de spise pommes frites til, men
pommes sautè ( ristede kartoffelskiver) er også godt.