1000 g flæskefars 10%
250 g champignon
1 løg
2-3 spsk rasp
2 ds hakkede tomater
ca. 2 pk bacon i skiver
mælk
1-2 spsk hvedemel
1 æg
1-2 tsk paprika
salt og peber
¼ l fløde
1 tsk ribsgele
Champignonerne hakkes i små stykker og halvdelen tages fra til farsen.
Den anden halvdel kommes i en gryde til saucen.
Halvdelen af løget rives på rivejernets grove side til farsen og den halvdel hakkes fint og kommes i gryden sammen med champignonerne.
Farsen røres med æg, mælk, rasp, løg, champignon samt salt og peber røres godt sammen.
Farsen skal være lidt mere fast end frikadellefars.
Farsen skal stå og hvile i ca. ½ time.
Herefter tages et ovnfast fad og farsen formes som en tyk pølse og dækkes med bacon (man kan evt. drysse lidt paprika på toppen).
Herefter hældes de flåede tomater over og hele herligheden sættes i ovnen på 175°C i ca. 1 time.
Når farsbrødet er gennemstegt tages det ud af ovenen og væden gemmes til saucen.
Saucen - løg og champignoner steges i lidt smør og væden fra kødet hældes i.
Der suppleres med ca. ¼ l fløde og det hele koges op og jævnes.
Smages til med salt/peber/paprika og en lile smule ribsgele.
Retten er en lidt tung ret og kan med fordel serveres sammen med let tilbehør.