Logo

Indbagt kalkunbryst med mornaysauce-kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g kalkunbryst
2-3 lader butterdej
1 pk. pikant smøreost
1 kg kartofler
2-3 løg
½ l. mornay sauce
2-3 dl skummetmælk
salt, peber
evt. lidt rasp - behøves ikke
 
Kartoflerne skrælles og skæres i meget tynde skiver.
Løgene pilles og skæres i skiver (ikke nødvendigvis i ringe).
Der lægges et lag kartofler i et ovnfast fad.
Læg et lag løg ovenpå, og drys godt med salt og peber over.
Gentag dette til fadet næsten er fyldt (der skal være minimum 1 cm. til kanten)

Hæld mornay saucen over og tilsæt mælken (hældes i, i siden).
Til sidst kan man drysse lidt rasp over, men det er ikke et must.
Butterdejen rulles ud.

Kalkunbrystet tørres af i køkkenrulle, og lægges på butterdejen.
Smør et godt lag pikant smøreost over brystet.
Drys med salt og peber, og pak kalkunbrystet ind i butterdejen.
Læg denne i et ovnfast fad.
Sæt begge ting i en forvarmet ovn (varmluft - 200ºC) i ca. 60 minutter, til kartoflerne er møre og kalkunen er færdig.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.371 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her