1 kg rensede hyben
7 dl vand
1 citrons saft
600-650 g sukker
1 flækket vaniljestang
2 ½ -3 tsk rød melatin
Rensning af hyben: Den seneste og mest trælse del af opskriften.
Skær stilk og blomst af hybenfrugterne, skær dem midt over.
Herfra har du to valgmuligheder for at rense dine hyben for kerner:
1) Rens med fx enden af en teske
2) Frys dem ned i en stor pose. Når de er frosne tages de ud og du banker posen i bordet indtil de fleste kerner er løsnet - resten af kernerne renses ud som beskrevet oven for.
Hak de rensede hyben, kom dem i en gryde sammen med vand og citronsaft og kog dem i ca. et kvarter.
Kom sukkeret i gryden og kog videre i 8 minutter.
Tilsæt en flækket stang vanilje og kog videre i 2 minutter.
Melatin røres ud i lidt sukker, kommes i gryden og koger med et par minutter.
(jo mere melatin du kommer i, jo tykkere bliver marmeladen - Pas på ikke at komme for meget i).
Skum marmeladen for urenheder og kom den i rene glas, der straks lukkes eller bindes til.