Logo

Hvidkålsrouletter med dyrekød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Listen over råvarer til 6 sto­re hvidkålsrouletter samt køkkengrej ser således ud:
Kødhakker eller blender og pande eller gratinskål.
½ hvidkålshoved,
1 por­re,
2 gulerødder,
selleri­grønt,
¼ selleri,
1 løg,
rød­beder,
lidt bønner,
ærter,
ti­mian, persille, muskatnød, peberkorn, nelliker,
3 æg,
2 spiseskefulde hvedemel,
2 dl mælk,
lidt dansk vand,
1 stk gaze og bomuldsgarn,
500 g afparteret ureelt dyre­kød.
 
Dyrekød er lidt tørt, men til gengæld sundt på grund af det lave fedtind­hold.
Du må selv afgøre, om der skal lidt svinekød i far­sen.
Kødet hakkes fint eller køres i blenderen, røres op med 3 hele æg, 2 spiseske­fulde hvedemel, 2 dl mælk, lidt dansk vand (så det giver en lind fars) og smages til med salt og peber.
Det er godt med grønt rørt i farsen.
Her er anvendt gulerødder i tern, lidt bøn­ner og ærter.
Stil farsen koldt ca. 1 ti­me før pakningen i kålbla­dene.
Nu skærer vi stokken ud af den halve hvidkål, som igen deles i to stykker og koges for fuldt blus i 15 min.
Tag kålbladene op, af­køl dem i koldt vand, og lad vandet dryppe af i en sigte.
 
Gem lidt af kogevandet.
Nu til noget meget vig­tigt.
Til en velsmagende ret skal vi have braiserunderlag (stegeunderlag).
Skær por­rer, gulerødder, selleri og løg i små stykker og læg dem i bunden af pande eller gratinskål, der kan komme i ovnen.
Når dette er gjort, lægger vi en bouquet-garni ved.
Grunden til, at jeg nævner bouquet-garni, er, at den er velegnet til mange retter, og at vi får brug for den, når vi kommer til sam­menkogte retter.
Bouquet-garni: et par porreblade, heri pakkes lidt sellerigrønt, 2 timian-stilke, lidt persille, 2 laurbærblade og knust peberkorn, som rulles stramt i porrebladene og ombindes med et stykke gaze.
Farsen er nu blevet lidt mere fast og kan pakkes i 3-4 hvidkålsblade, som ombindes med bomulds­garn for derefter at blive brunet af på en varm pande.
Anbringes så på braiserun­derlaget med bouquet-gar­ni.
Stilles i ovn ved 180ºC i 30 min.
Når stegningen er godt i gang, hældes lidt af vandet fra kålen ved.
Når hvidkå]srouletterne er fær­dige, og skyen fra panden er siet, kan skyen jævnes lidt. Lidt muskat kan even­tuelt rives i.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 829 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her