Listen over råvarer til 6 store hvidkålsrouletter samt køkkengrej ser således ud:
Kødhakker eller blender og pande eller gratinskål.
½ hvidkålshoved,
1 porre,
2 gulerødder,
sellerigrønt,
¼ selleri,
1 løg,
rødbeder,
lidt bønner,
ærter,
timian, persille, muskatnød, peberkorn, nelliker,
3 æg,
2 spiseskefulde hvedemel,
2 dl mælk,
lidt dansk vand,
1 stk gaze og bomuldsgarn,
500 g afparteret ureelt dyrekød.
Dyrekød er lidt tørt, men til gengæld sundt på grund af det lave fedtindhold.
Du må selv afgøre, om der skal lidt svinekød i farsen.
Kødet hakkes fint eller køres i blenderen, røres op med 3 hele æg, 2 spiseskefulde hvedemel, 2 dl mælk, lidt dansk vand (så det giver en lind fars) og smages til med salt og peber.
Det er godt med grønt rørt i farsen.
Her er anvendt gulerødder i tern, lidt bønner og ærter.
Stil farsen koldt ca. 1 time før pakningen i kålbladene.
Nu skærer vi stokken ud af den halve hvidkål, som igen deles i to stykker og koges for fuldt blus i 15 min.
Tag kålbladene op, afkøl dem i koldt vand, og lad vandet dryppe af i en sigte.
Gem lidt af kogevandet.
Nu til noget meget vigtigt.
Til en velsmagende ret skal vi have braiserunderlag (stegeunderlag).
Skær porrer, gulerødder, selleri og løg i små stykker og læg dem i bunden af pande eller gratinskål, der kan komme i ovnen.
Når dette er gjort, lægger vi en bouquet-garni ved.
Grunden til, at jeg nævner bouquet-garni, er, at den er velegnet til mange retter, og at vi får brug for den, når vi kommer til sammenkogte retter.
Bouquet-garni: et par porreblade, heri pakkes lidt sellerigrønt, 2 timian-stilke, lidt persille, 2 laurbærblade og knust peberkorn, som rulles stramt i porrebladene og ombindes med et stykke gaze.
Farsen er nu blevet lidt mere fast og kan pakkes i 3-4 hvidkålsblade, som ombindes med bomuldsgarn for derefter at blive brunet af på en varm pande.
Anbringes så på braiserunderlaget med bouquet-garni.
Stilles i ovn ved 180ºC i 30 min.
Når stegningen er godt i gang, hældes lidt af vandet fra kålen ved.
Når hvidkå]srouletterne er færdige, og skyen fra panden er siet, kan skyen jævnes lidt. Lidt muskat kan eventuelt rives i.