4 personer
500 g kogt hakket hvidkål
400 g hakket svinekød
75 g hvedemel
1 hakket løg
2 ½ dl mælk
1 æggeblomme
1 æggehvide
2 hakkede hårdkogte æg
1 tsk salt
½ tsk peber
40 g smør/margarine
6 tomater
2 spsk hakket persille
2 spsk tomatpurè
Et ovnfast fad smøres med 20 g smør/margarine. Hvidkålen tøes op og tomaterne skæres i skiver.
Rør fars af 50 g hvedemel, løg, 2 dl mælk, æggehvide, salt og peber. Halvdelen af den optøede hvidkål lægges i det smurte fad, derover lægges tomatskiver og ovenpå lægges halvdelen af farsen.
Resten af hvidkålen fordeles, derefter tomatskiver og til sidst resten af farsen.
Bages i ovnen ca. ½ time ved 210º. Pynt med tomatskiver og drys med persille og de kogte æg.
Tilbered sauce af 20 g margarine, 25 g hvedemel, tomatpurè, ca. ½ dl mælk, tilsæt til sidst æggeblommen og lidt salt.
Serveringsforslag: Hvidkåls- og farsbudding, tomatsauce, årstidens grønsager og kogte kartofler.