Pasta:
250 g durummel
2-3 store friske æg, gerne økologiske
God olivenolie
Pistaciesauce:
75 g afskallede, usaltede pistaciekerner
Skal og saft af ¼ citran
½ spsk orangeblomstervand (1)
1 lille fed hvidløg (knust til pasta)
1 god håndfuld bredbladet, grofthakket persille
Lidt vand
3 spsk god extra jamfruolivenolie
Salt, sort peber
Rød Prima Donna (ost)
Pasta: Ælt hvedemel, æg og olie sammen.
Fortsæt med masser af energi, til dejen er blød og elastisk.
Dæk den og lad hvile på køl i ca. 1 time.
Kør dejen på pastamaskine. Jeg kører til "pkt.. 7" (håndpastamaskine), dvs. meget tyndt og kører pladerne ud i taglierini ¾ cm brede bånd). Kog pastaen al dente (blød, med bid) j kogende vand tilsat salt.
Pistaciesauce: Hak nødderne graf t og bland dem med resten o/ingredienserne. Konsistensen skal være "chunky", altså grovkornet, og må efter min mening gernetrcekke et døgns tid.
Riv Prima Donna' en.
Bland pasta og sauce og drys Prima Donna over.
Server straks med frisk brød.
(1) Orangeblomstervand er en meget parfumeret væske lavet på en destillation af blomsterne fra den bitre Sevilla appelsin. Den er et populært krydderi i mellemøstlig madlavning, hvor den giver aroma til cremer, bagværk, is og fierkræretter. Den kan købes hos velassortede, etniske købmænd. Da den er meget koncentreret, bør den anvendes med stor forsigtighed.