1 pk pizzamel el. 1 færdig bund
1 glas Dolmio pastasauce med hvidløg el. ekstra hvidløg efter smag
200 g revet ost
grønsager efter smag (løg, champignon, grøn/rød peber, chili jalapenos)
250 g hakket oksekød
1 spsk karry
salt og peber
1 spsk oregano
chili efter behov
olivenolie
Pizzabunden laves som beskrevet på pakken...eller også benyttes en færdigkøbt bund.
Herefter smøres bunden med dolmio pastasaucen.
Husk at syltede grønsager fra glas skal drænes for så meget væske som
muligt for at pizzabunden forbliver sprød.
Friske grønsager som indeholder meget vand fx. champignon, løg, rød/grøn peber kan med fordel steges på forhånd for at holde fyldet så tørt som muligt.
Man kan selvfølgelig anvende hvilken som helst ost, revet mozzarella er
ganske udemærket, men jo bedre ost, jo bedre pizza.
Mellemlagret ost revet i mindre stykker eller gorgonzola er mums.
Fyldet fordeles jævnt hen over pizzaen.
Først kødet og derefter grønsagerne.
Tilsidst drysses med krydderierne og der dryppes lidt oliven olie henover fyldet.
Pizzaén bages i 20-30 min ved 220ºC - hold godt øje med bunden, når kanten er gylden og sprød (det er svært at angive nøjagtig tid da det afhænger meget af ovnen).
Herefter kommes osten på og pizzaén er klar, når osten er smeltet ca. efter
5-10 min.