Logo

Honningis med ris, appelsiner og safran

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prøv denne eksotiske og utraditionelle is, der ikke er lavet på den sædvanlige kombination af frugt, pisket æg og fløde, men indeholder grødris, der er kogt møre i appelsinsaft. Is, der som denne indeholder meget stivelse, skal optøs nænsomt i køleskabet i en times tid for at få den rette konsistens: den kan ikke spises direkte fra fryseren (så er den for hård), og kan ikke optøes ved stuetemperatur (så bliver den smattet udenpå og for fast indeni). Så stil den i køleskabet, når hovedretten serveres - så bliver den perfekt!
4-6 personer

125 g grødris
6 dl friskpresset appelsinsaft
½ dl kogende vand
175 g klar honning
1 stor knsp. stødt safran
6 dl piskefløde
1 spsk Cointreau eller Grand Marnier
2 spsk fintrevet appelsinskal
Pynt: appelsinskal skåret i juliennestrimler (brug et citrusjern eller en meget skarp kniv)

Kom ris, 4 ½ dl appelsinsaft og det kogende vand i en lille gryde. Bring blandingen i kog, skru næsten helt ned for varmen og lad risene simre under låg i 20 min., til de er møre, og størstedelen af væsken er absorberet. Rør blandingen godt igennem, stil gryden i isvand og lad den køle af i 5-10 min. Rør honningen i sammen med den resterende appelsinsaft, safran, likør, fløde og appelsinstrimler.
Hvis der bruges en ismaskine, hældes blandingen i, mens maskinen kører; lad den køre i 18-20 min., eller til blandingen er så fast, at de roterende blade giver en rytmisk, skrabende lyd.
Skrab ismassen over i en smuk is- eller kageform, der kan rumme 1 ½ l. Sæt låg på (eller læg alufolie over) og sæt formen i fryseren i mindst 2 timer.
Hvis der ikke bruges en ismaskine, skal der røres jævnligt i ismassen for at hindre krystallisering: hæld isen i en isform, der kan rumme 1 ½ l, sæt låg på og frys isen i 1 ½ time, eller til den er frosset i kanterne, men stadig er blød i midten. Pisk i massen med et piskeris eller en håndmikser (man kan også komme den halvfrosne is i en foodprocessor), til den bliver til en homogen, sjappet masse. Hæld isen tilbage i formen, sæt låget på igen og stil den i fryseren i 1 ½ time. Tag formen ud, pisk isen igennem igen og stil den tilbage i fryseren i ca. 2 timer.

1 time før servering sættes isen - stadig med låg på - i køleskabet. Umiddelbart før serveringen tages låget af; vrid nogle viskestykker op i varmt vand og læg dem omkring isformen, eller dyp den hurtigt i lunkent vand. Vend isen ud på et serveringsfad, pynt den med juliennestrimlerne og server den med sprøde småkager eller vafler.

Ris*

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.380 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her