Logo

Hjerte-lever frikadeller med rødbedesauce og grønkålsgratin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hjerte-lever frikadeller:
400 g svinekød.
150 g svinehjerte.
150 g kalvelever.
50 g røget spæk.
300 g melede bagekartofler i skrællet vægt.
2 æg.
1-3 dl mælk.
1 tsk stødt rosmarin.
lidt reven muskatnød.
salt og peber.
50 g smør til stegning
 
1. Alt kødet hakkes og røres sejt med salt og peber.
Kartoflerne koges i vand uden salt, før de pureres med æggene og mælken.
2. Når kartoffelpureen er lettere af­kølet, blandes den med kødfarsen og smages til med salt, peber, stødt ros­marin og reven muskatnød.
 
3. Farsen trækker et køligt sted i ca. en time.
Derefter smeltes smørret på en middel varm pande, farsen stikkes ud med en spiseske, og frikadellerne ste­ges gyldent brune på begge sider.
 
Grønkålsgratin
60-70 g Maizenamel.
3 dl fløde 13%.
lidt sellerivand.
4 æg 
100 g madæbler (Bromley).
100 g knoldselleri.
300 g kogt og vredet grønkål.
salt, peber, muskat­nød og en smule sukker.
25-30 g smør
 
1. Grønkålen plukkes, skylles og koges i vand med salt, til den er mør.
Van­det sies fra og kålen vrides fri af vand. Hakkes fint.
 
2. Æblerne skrælles, og kernehuset fjernes, de skæres i tern af størrelsen 1x1 cm. Knoldsellerien skæres i samme størrelse, blancheres i vand med salt.
 
3. Jævn fløde 13% med Maizenamelet, og spæd med lidt af blancheringsvan­det fra knoldsellerien.
 
4. Monter smørret i den jævnede flø­de, og vend de forskellige grønsager i massen sammen med æggeblommer­ne.
Smag til med krydderierne og suk­keret.
 
5. Æggehviderne piskes stive, lige før gratinen skal i ovnen, de vendes op i massen, og det hele hældes forsigtigt over i et smurt ovnfast fad og bages i en forvarmet ovn ved 175ºC i 50­-60 min.
 
Rødbede-sauce:
500 g rødbeder.
2 store løg.
et bundt per­sille.
75 g smør.
½ dl god vineddike .
1 tsk stødt allehånde.
salt og peber
Grøntsagsvand tilberedt af:
1 l vand.
et løg.
en gulerod.
en porre.
5 fed hvidløg.
persillestilke.
2 laurbær­blade
1 spsk hel sort peber
 
1 Vandet og grønsagerne koges sam­men med krydderierne i ca. ½ time.
 
2. Rødbederne vaskes og koges i vand med salt, til de er møre, rødbederne pilles, skæres i stykker og sauteres i lidt smør sammen med de hakkede løg.
 
3. Vineddiken kommes på, og det ko­ger helt ind, til det glaserer i bunden af gryden.
 
4. Grøntsagsvandet sies over rødbeder og løg, og det koges ind til det halve.
Derefter blendes det med resten af smørret og passeres gennem en sigte.
Saucen smages til med salt, peber og lidt stødt allehånde.
 
5. Persillen skylles, hakkes fint og ven­des i saucen tilsidst.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.867 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her