500 g hvedemel (250 gram durummel og 250 gram almindeligt hvedemel)
5 æg
1 knsp. salt
Lav et lille bjerg af hvedemel på et rent arbejdsbord. Tilsæt salt
I et hul i midten placeres æggene.
Brug først en gaffel og siden fingrene som manuel røremaskine, og bland æg og hvedemel.
Og så skal der æltes - længe og til sveden springer, og dejen bliver en blød, men alligevel fast, ensartet glat masse. "Træk" dejen.
Lav til slut næve-store boller af dejen og lad dem hvile under et klæde i ca. 20 min.
Rul bollerne ud i lange flade skiver - jo tyndere, jo mere delikat bliver pastaen.
Synes du, det er svært, eller hænger dejen - trods hvedemel strøet ud på bordet - fast, så prøv at rulle den ud inde i 2 lag bagepapir.
Når de lange tynder plader er færdige, foldes de på den lange led til fire lag, og så skæres båndspaghettien ud med en kniv - i den bredde, man ønsker - normalt mellem en halv og en hel centimeter.
Anvendes helst med det samme, men kan opbevares indtil brug - i så fald i en skål, hvor man ryster et fint lag hvedemel over pastaen, så den ikke klistrer sammen.
Den hjemmelavede båndspaghetti skal kun koge 3-4 min. i letsaltet vand.