Frosne hindbær, yoghurt og sukker i en foodprocessor: Snurre, snurre og isen er færdig. .
Denne opskrift er nok den mest enkle opskrift på is, der eksisterer. Og som ved så mange andre retter er det netop enkeltheden, der giver smagsindtrykkene mulighed for at folde sig ud, uden at de bliver forstyrret af sekundære smagsgivere. Det gælder især om sommeren, hvor råvarerne i sig selv bærer så meget smag i sig, at det er synd at forstyrre dem med andre smagsindtryk. Til 6 personer
300 g frosne hindbær
4 dl A-38 (0,1%)
4 spsk rørsukker eller akaciehonning
saft af 1 appelsin
evt. lidt mynte eller appelsinskiver som pynt
Alle ingredienserne blendes i en foodprocessor, til massen er ensartet. Da de frosne bær fryser yoghurten efterhånden, som der blendes, kan det være nødvendigt at skubbe massen ned i blenderen et par gange.
Server isen direkte i kolde cocktail glas med en skive appelsin eller en dusk mynte, og så er det ellers bare ud i solen og nyde...
Tips: Isen kan eventuelt laves et par timer i forvejen og stilles i fryseren, til den skal serveres. Den bliver lidt hårdere og mere velegnet til at lave kugler af på den måde.
Fryses isen dog mere end et par timer, bliver den stenhård, totalt uregerlig og umulig at anvende til noget fornuftigt.
Isen kan også laves med andre frosne smagsgivere som fx frosne jordbær, brombær eller lignende.
Næringsberegning pr. person.
Fedt: 1,28 7e%
Protein: 5,4 8 15e%
Kulhydrat: 58,5g 78e%
Kostfiber: 3,3 g
Energiindhold: 621 kJ