(4-5 personer)
2 afpudsede svinemørbrad
salt, peber,
smør/olie til stegning,
8-10 bløde abrikoser,
1 grøn peberfrugt skåret i grove stykker,
2 dl lys bouillon.
Sauce:
2 løg, 1-2 fed hvidløg,
resten af peberlrugten,
1 dåse hakkede tomater,
et finthakket lille stykke chili,
1 lille dåse tomatkoncentrat,
1-2 tsk tørret oregano,
stegeskyen, salt, peber.
Tilbehør:
Pasta, parmesan, grøn salat.
Gnid mørbraderne med salt og peber og brun dem på alle sider i en gryde i fedtstoffet. Tag dem op og skær 4-5 "lommer" i hver.
Stik en abrikos og et stykke peberfrugt i hver lomme, læg mørbraderne i et ovnfast fad, hæld bouillon ved, dæk med alufolie og sæt fadet i ovnen ved 190º i 15-20 min.
Fjern derpå folien, dryp med stegeskyen og steg mørbraderne i yderligere 5-10 min.
Sauce:
Svits hakkede løg og hvidløg i det tiloversblevne fedtstof fra kød-stegningen, hak resten af den grønne peberfrugt i småstykker og kom dem i gryden med løgene sammen med tomater og chili.
Tilsæt tomatkoncentrat og oregano, spæd med stegeskyen og lad saucen småkoge i 5-10 min., inden den smages til.
Server retten med nykogt pasta, høvlet eller revet parmesan og salat.