4 pers.
1 poularde
2 hele hvidløg
10 sorte peberkorn
1 laurbærblad
1 kvist timian
salt
Kartofler:
700 g Kartofler
200 g Bacon
½ citron
4 dl fløde
Orangesalat:
4 appelsiner
½ iecbergsalat
1 dl fløde
25 g hasselnøddeflager
Gnid poularden indvendig med salt. Fyld den med hvidløg, laurbærblade, timian og peberkorn. Poularden brunes af i gryde. Fintskåret bacon brunes derefter af i samme fedtstof. Tag bacon op, når det er sprødt, svits derefter de tynde kartoffelskiver i samme gryde. Læg kartoffelskiverne og bacon i et ovnfast fad. Herpå lægges poularden.
Efter et kvarter stegning hældes piskefløde og citronsaft over kartoflerne.
Ta poularden ud når den er færdig, ca. 45 minut dækkes til med alufolie, og trækker færdig i ca. 15 minut
Orangesalat:
Appelsin fileter skæres ud. Pres saften ud af lamellerne.
Tilsæt appelsinsaften fløden, lad den derefter stå ude i stue temperatur i ca. 1 time.
Sættes derefter på køl. Salaten skæres i strimler. Bland med appelsinfileterne.
Rist hasselnødderne på tør pande, og kom det oven på salaten.
Dressing hældes over, eller serveres a 'part
Poularden parters i lår og bryst. Lidt lår og bryst skæres i skiver.
Kom lidt kartofler på tallerknen, derefter anrettes skiver af brystkødet på lårkødet.
--