600 g hellefisk
500 g rodfrugter (evt. persillerod, pastinak, selleri, skorzonerod)
1 skalotteløg
75 g smør
salvie
1 spsk rasp
salt
peber
1 dl hvidvin
2 dl fiskefond (evt. 2 dl vand og ⅓ bouillonterning)
1 dl fløde
Begynd med salviesmør:
Smørret, der skal være blødt, røres med fintskåret salvieblade (ca. 5-10 stk på størrelse med en 2-krone), rasp, salt, peber og evt. lidt hvidløg, til det får en grønlig farve.
Rodfrugterne:
Løget hakkes, rodfrugterne skæres i fine tern og det hele lægges i bunden af et ovnfast fad. Krydre med salt og peber. Læg hellefisken ovenpå rodfrugterne og fordel salviesmørret ovenpå. Tilsæt hvidvin og fiskefond. Overdæk fadet med alufolie og bag det i en varm ovn ved 180 º i ca. 15 min. Lad retten trække i 5 min. inden servering.
Sauce:
Hæld væden fra fadet op i en gryde, tilsæt fløde lad det koge ind til det halve. Smag til med salt og peber og jævn evt. med Maizena. Saucen kan evt. tilsættes hakket purløg.
Server retten med kartofler.