Logo

Hakket kylling med urter og krydderier i wok

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

60 ml (50 g) langkornede ris
1 kg kyllingefileter
2 spsk jordnøddeolie
4 fed hvidløg pressede
2 spsk galangarod friskrevet
2 små røde chili finthakkede
4 forårsløg finthakkede
60 ml fishsauce
1 spsk rejepasta
3 spsk frisk vietnamesisk mynte Hakket
2 spsk frisk basilikum hakket
4 spsk limejuice
evt. 200 g kyllingelever
 
Fordel risene på en bageplade og rist dem i ovnen ved 180ºC i 15 minutter eller indtil de er gyldne.
Lad dem køle lidt af og blend dem i en foodprocessor, til de er fintmalede.
Mens risene er i ovnen, hakkes kyllingekødet fint i en foodprocessor. opvarm olien i en wok eller stegepande.
Tilsæt hvidløg, galangarod, chili og forårsløg og steg ved middelvarme i ca. 3 minutter.
Læg kyllingen i wokken og steg den i ca. 5 minutter, til den er brunet. Rør rundt med en træske og sørg for at kyllingekødet ikke klumper.
Rør fiskesaucen og rejepasta i, kog op og lad det simre ved svag varme i 5 minutter.
Tag wokken af komfuret og rør urter, ris og limejuice godt ind i kødet. Hvis der skal kyllingelever i retten, skal den koges i 125 ml hønsebouillon i 5 minutter eller til den er mør.
Stil den til afkøling, skær den i små stykker og rør den i den færdiglavede ret.
Pynt med halve chili og server med ris.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.390 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her