60 ml (50 g) langkornede ris
1 kg kyllingefileter
2 spsk jordnøddeolie
4 fed hvidløg pressede
2 spsk galangarod friskrevet
2 små røde chili finthakkede
4 forårsløg finthakkede
60 ml fishsauce
1 spsk rejepasta
3 spsk frisk vietnamesisk mynte Hakket
2 spsk frisk basilikum hakket
4 spsk limejuice
evt. 200 g kyllingelever
Fordel risene på en bageplade og rist dem i ovnen ved 180ºC i 15 minutter eller indtil de er gyldne.
Lad dem køle lidt af og blend dem i en foodprocessor, til de er fintmalede.
Mens risene er i ovnen, hakkes kyllingekødet fint i en foodprocessor. opvarm olien i en wok eller stegepande.
Tilsæt hvidløg, galangarod, chili og forårsløg og steg ved middelvarme i ca. 3 minutter.
Læg kyllingen i wokken og steg den i ca. 5 minutter, til den er brunet. Rør rundt med en træske og sørg for at kyllingekødet ikke klumper.
Rør fiskesaucen og rejepasta i, kog op og lad det simre ved svag varme i 5 minutter.
Tag wokken af komfuret og rør urter, ris og limejuice godt ind i kødet. Hvis der skal kyllingelever i retten, skal den koges i 125 ml hønsebouillon i 5 minutter eller til den er mør.
Stil den til afkøling, skær den i små stykker og rør den i den færdiglavede ret.
Pynt med halve chili og server med ris.