600 g førsteklasses oksekød
3 spsk sorte peberkorn
1 fed hvidløg
olivenolie
Salt-friskkværnet sort peber
25 g smør
8 ansjosfileter
2 mellemstore forårsløg
2 dl rødvin
4 spsk brandy/cogac
2 spsk cremefraiche
Peberkornene knuses og fordeles over de fire hakkebøffer, som skal stå et par minutter for at smagen trænger ind.
Grillristen eller grillpanden gnides ind med hvidløget - pensles med lidt
olie og varmes op til 200°.
Ansjoserne drænes og findeles.
Det hvide af forårsløgene hakkes.
Halvdelen af smørret smeltes i en lille, tykbundet kasserolle.
Ansjoserne og forårsløg småsnurrer et minut under omrøring.
Tilsæt brandy og 2-3 spsk vand.
Sænk varmen og kog videre, til saucen er klar.
Grill i mellemtiden hakkebøfferne 5-7 minutter på hver side, som man nu fortrækker dem.
Lige før serveringen tilsættes saucen creme fraichen.
Passer til pomnes frites, brasede kartofler, kogte kartofler.