Logo

Gulyas - Gullasch

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Køb en okse(skank) og lad slagte­ren tage kødet af benet. Få ham til at save marvbenet en gang over og lad ham fjerne senerne.
Skær kødet i terninger ­2X2 cm - og drys lidt salt på.
Hak et middelstort løg (60/70 g) i små stykker og rist det lidt (kun til det er glasagtigt) i 3 spsk olie.
Kom 1-2 tsk paprikapulver i og de saltede kødstykker.
Rør dem godt igennem indtil kødet taber den ferske far­ve. (ca. 10 minutter).
Kom så 2 liter vand, marvbenene, ½ tsk kommen, og 5-6 peberkorn i - kog det og lad det simre, indtil kø­det bliver næsten mørt.
Ko­getiden er afhængig af kø­dets kvalitet eller oksens al­der.
Rens to gulerødder, pas­tinak og en tyk skive selleri.
Skær dem i lange stænger og to kartofler i terninger.
Kom dem i suppen og kog det hele, til både kød og grønsager er møre.
Hvis man har løvstikke og selleriblade i haven, så bind det sammen med er porre og kom bundtet i suppen.
Jo flere slags grøn­sager, desto bedre smag.
Suppen må aldrig »boble« så bliver den uklar.
Ønsker man gulyas som middagsret, kan suppen serveres med små kogte nudler eller landbrød.
Paprikaen bruges både for farvens og smagen skyld.
Kan eventuel suppleres med en skefuld tomatpuré.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.197 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her