75 gram frisk spinat
2 tsk honning
¼ dl balsamicoeddike
½ kvist stødt rosmarin
¼ stk citron
½ spsk soya
½ stk løg
½ fed hvidløg
5 stk soltørrede tomater
1 stk kalkununderlår uden skind
½ tsk olie
½ stk løg
1 stk laurbærblad
1 fed hvidløg
½ tsk salt og peber fra kværn
3 stk tomater
2 dl vand
½ tsk stødt chili
1 spsk ketchup
35 gram pasta
Honningspinat: Hak og damp spinaten i det vand, der hænger ved og lad væden fordampe, læg den på et fad.
Smelt honningen i balsamico, sammen med rosmarin, revet citronskal og
soja ved middel varme.
Tilsæt finthakket løg og hvidløg og kog marinaden ind til lidt under det
halve.
Hæld marinaden over spinaten og lad den trække.
Hvis du synes der er for megen honninglage, så gem resten til andre rå
grønsager.
Grydestegt kalkunlår: De soltørrede tomater halveres.
Brun låret i olien, tag det op igen. Tilsæt løgstrimler og sautér dem til
de er glasklare.
Tilsæt laurbærblad, presset hvidløg, salt og peber.
Læg lårene tilbage i gryden og tilsæt de soltørrede tomater,
grofthakkede tomater og vand.
Lad retten simre ved svag til mellem varme i 45 min.
Tag lårene op og lad dem trække mens de holdes varme.
Skru op for varmen så saucen reduceres.
Tilsæt chili sammen med ketchup, salt og peber.
Server 135 gram af kødet pr. person.
I stedet for kalkunlår kan du bruge kyllinge- og andelår.
Pasta: Kog pastaen og vend den i tomatsaucen.