Grouper er en New Zealand specialitet. Den hører til havrudefamilien og minder serveringsmæssigt meget om snapperen.
Grouper stegt 5-7 minutter i smør med en hvedekornssalat til
Hvedekornssalat:
(6-8 personer)
500 g hvedekorn
1 rødløg i små tern
Reven skal og saft af 1 citron
1 tsk knust hvidløg
1 tsk knust ingefær
4 strimlede soltørrede tomater
200 g grofthakket frisk koriander
4 spsk sød chilisauce eller efter behag
2 knsp. stødt safran
1 bdt snittet forårsløg
1 spsk sesamolie
2 spsk olivenolie
2 spsk hakket mynte
Salt, peber
Kog hvedekornene "al dente" som angivet på emballagen og vend dem i olivenolie.
Tilsæt citronskal og -saft, løg, hvidløg, olie og ingefær og vend rundt.
Tilsæt resten af ingredienserne og smag til.
Server salaten i en smuk skål til grouper, snapper eller en anden velegnet fisk - gerne med en citron beurre blanc eller en rød pebersauce.