Logo

Grillstegt sværdfisk med vilde ris og sort bønnesalsa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Det moderne køkken i Florida er frækt og eventyrlystent. I denne ret marineres sværdfisk i purerede passions- og limefrugter, der også indgår i den tilhørende salsa; de vilde ris blandes med den aromatiske marinade og sorte bønner og forvandles til en lækker salsa.

4 ca. 1 cm tykke sværdfiskesteaks, hver på ca. 175 g
6 fed hvidløg skåret i 5-6 skiver
salt og friskkværnet sort peber
Sort bønnesalsa:
175 g tørrede, sorte sojabønner eller kidneybønner, der har stået i blød i rigeligt vand natten over (eller 1 ds (ca. 400 g) sorte kidneybønner)
1 løg skåret i kvarte
1 suppevisk eller 1 bdt frisk timian
175 g vilde ris
Marinade af passions- og limefrugt:
6 spsk friskhakket koriander
2 hakkede forårsløg
2 hakkede, stærke chilipebre uden frø
1 tsk havsalt
pure eller saft af 6 passionsfrugter
1 tsk stødt spidskommen
2 røde peberfrugter uden frø, skåret i terninger
1 ½. dl ekstra-jomfruolivenolie
1 tsk knuste peberkorn
saft af 6 limefrugter

Hæld udblødningsvandet fra bønnerne, kom dem i en gryde og hæld så meget kogende vand ved, at det når ca. 7 cm op over bønnerne. Tilsæt løg og suppevisk. Bring vandet i kog igen og dæk gryden delvist med et låg; lad bønnerne simre i 1 ¼-1 ½ time, til de er meget bløde (prøv at mase en enkelt bønne mellem fingrene).
Efter 45 min. kommes de vilde ris i en anden gryde sammen med 9 dl kogende vand; bring vandet i kog igen, læg låg på og lad risene simre i 40-45 min., til kornene er møre, og nogle af dem har åbnet sig. Lad risene hvile i 10 min., før vandet hældes fra.
Lav 4 snit i hver side af fiskesteakene og spæk dem med hvidløgsskiverne.
Rør marinaden sammen af salt, peber, passionsfrugt, spidskommen, rød peber, olie og halvdelen af limesaften.
Når risene er halvvejs kogt, hældes marinaden over fiskesteakene, som skal trække i 20 min. Tag ca. 6 spsk bønner fra og rør resten sammen med de færdigkogte ris i en skål.
Giv marinaden et hurtigt opkog i en sauterpande og tilsæt resten af limesaften.
Hæld halvdelen af marinaden i ris/bønneblandingen og hæld resten op i en skål.
Rør koriander, forårs løg, chili og de 6 spsk bønner i marinaden og smag den til.
Krydr steakene godt og grill dem i ovnen, på en støbejernsgrillpande eller på en udendørsgrill i 2 ½-3 min. endelig ikke længere, så bliver de tørre.
Anret fiskesteakene og ris/bønneblandingen på tallerkener og fordel salsaen på steakene (salsaen kan være brændvarm, lun eller kold, men må ikke tages direkte fra køleskabet).

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.234 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her