(4 personer)
4 stks. saltet laks il 200 g Dild
Salt, peber
Surkål:
¼ hvidkål
1 dl hvidvinsvinaigre
1 dl hvidvin
1 dl honning
2 dl vand
½ dl citronsaft
1 æble
4 laurbærblade
2 fed hvidløg
2 løg
50 g bacon
Enebærsauce:
1 dl Noilly Prat
40 g smør
2 dl hønsefond
½ l kalvefond
50 g champignon
1 spsk enebær
2 løg
2 fed hvidløg
1 dl hvidviin
4 spsk lakseæg
Surkål: Skræl æblet og pil hvidløg og løg, skær i små tern sammen med bacon og snit hvidkålen meget fint.
Sæt alle ingredienser over i en gryde, lad småsimre, til det er mørt, under omrøring og monter med smør samt smag til med salt og peber.
Sauce: Kog Noilly Prat, hvidvin, hakket hvidløg, løg, enebær og champignon op og lad småsimre i 10 minutter.
Tilsæt kalve- og hønsefond og reducer til 3 dl
Monter med smør og smag til med salt og peber.
Anretning: Grill laksestykkerne 2 ½-3 minutter på hver side på en grillpande.
Lun surkål i en gryde og anret sammen med laksen.
Varm saucen op (den må ikke koge!), smag til, vend lakseæggene i og læg saucen omkring laksen.
Pynt med dild.