400 g filet af laks uden skind
2 kviste dild
½ tsk salt
½ tsk sukker
friskkværnet hvid peber
Sauce:
4 spsk cremefraiche 18%
1 spsk dijon sennep
citronsaft
Agurkesalat:
½ agurk
salt
1 spsk eddike
3-4 spsk olie
1 spsk mildt, finthakket løg
Hakket dild blandes med salt og sukker samt lidt hvid peber, og laksen gnides hermed og marinere natten over i køleskabet.
Kødet hakkes med en kniv og formes som små krebinetter.
Agurken skrælles, kernerne fjernes, den skives, drys ses med lidt salt og står i 20 min.
Vendes herefter i olie/eddike dressing tilsat det hakkede løg.
cremefraiche røres med sennep og smages til med lidt citronsaft.
Saucen hældes over tataren.
Agurkerne anrettes på tallerkenen rundt om tataren
Tips: reten kan pyntes oven på saucen med lidt lakserogn eller stenbiderrogn.