2 spsk olivenolie
1 hakket løg
2 porrer
300 g savoy- eller hvidkål
1 courgette
300 g grønne bønner (evt. frosne)
¾ dl hønsekødsbouillon
salt og peber
frisk basilikum
50 g bacon i terninger
1 fed presset hvidløg
200 g kartofler
2 stilke blegselleri
1 ds hvide bønner
300 g ærter (evt. frosne)
50 g ris til løse ris
persille
friskreven parmesanost
Steg baconterningerne langsomt i olie.
Tilsæt løg, hvidløg og porrer i skiver.
Lad det brune let.
Skær kartoflerne i terninger.
Snit kålen i strimler.
Skær sellerien i skiver.
Flæk courgetten og skær den i skiver.
Lad de hvide bønner dryppe af i en sigte.
Kom det i gryden sammen med grønne bønner, ærter og bouillon.
Lad det koge for svag varme under låg i 20 minutter.
Kog imens risene som løse ris.
Kom dem i suppen.
Smag til med salt og peber og drys med persille og klippede basilikumblade.
Serveres med reven parmesanost til at drysse over efter behag.