Italiensk omelet - til 4 sultne som forret. Smager godt sammen med reven ost, frisk tomatsauce, salat m.m.
250 g små, faste squash (eller en anden god grønsag)
1 lille løg
2 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
salt, friskkværnet peber
1 bundt purløg
5 æg
5 spsk mælk
Skyl squashene og skær enderne af.
Skær dem i små skiver og dernæst i tynde strimler.
Pil løg og hvidløg, hak dem fint.
Varm olivenolien op i en pande.
Sauter squashstrimlerne med løg og hvidløg og krydr med salt og peber.
Skyl purløget og snit det fint.
Pisk æg med mælk, krydr med salt og peber.
Bland halvdelen af purløgene i.
Tilsæt æggeblandingen, løft panden og vend og drej den, så den bliver regelmæssigt fordelt.
Lad æggemassen stivne ved svag varme.
Lad frittataen glide over på en tallerken eller et vendt låg.
Hæld den tilbage på panden og bag den færdig i godt og vel 5 minutter.
kj pr. portion: 880