4 kartofler,
3 store gulerødder,
½ løg,
½ spsk. olivenolie,
1 spsk. brøndkarse,
4 hele semisoltørrede tomater,
1 fed hvidløg,
3-4 spsk hvedemel,
1 æggeblomme,
kryddersalt og -peber efter smag
Limetzatziki:
10 cm agurk,
½ fed hvidløg,
2-3 spsk cremefraiche 9%,
1 tsk revet skal af økologisk lime,
1 spsk hakket frisk koriander,
kryddersalt og friskkværnet peber efter smag
1 burgerbolle per portion
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem i 20 minutter.
Skræl gulerødderne og kom dem i vandet til kartoflerne og kog med i cirka 20 minutter mere.
Hak løget fint.
Blend kartofler, gulerødder og løg i en blender eller en foodprocessor sammen resten af ingredienserne, til farsen er fast som en dej.
Form den til frikadeller og steg dem gyldne i olie på en pande (Vær opmærksom på, at dejen kan være lidt svær at få til at hænge sammen alt efter vandindholdet i kartoflerne og gulerødderne).
Lav tzatzikien:
Riv agurken fint og læg skiverne på køkkenrulle, så væden suges fra.
Riv hvidløget fint.
Bland begge dele i cremefraichen sammen med limeskal, koriander, kryddersalt og peber.
Burgerbollerne varmes og skæres herefter over i to halve.
Derpå smøres tzatziki, og herefter lægges bøffen på.
Du kan også smøre med 1 spsk. økologisk ketchup, salat, tomatskiver og løgringe.