(4 personer)
Denne ris ret smager herligt, og den er både nem og hurtig at lave.
Brug en god stærk pølse, fx. chorizo, som "krydderi". Her bruges en lille, hel pølse på ca. 200 g, som er i tykke skiver. Kan du ikke få det, kan du bruge de tynde "pålægsskiver", som købes vakuumpakkede.
2 dl lang kornede ris
1 stort løg i terninger
2 fed finthakket hvidløg
2 spsk olivenolie
1 stykke stærk chorizopølse i skiver (ca. 175 g)
3-4 laurbærblade
1 peberfrugt i terninger
4 dl grønsagsbouillon
salt og kværnet peber
sorte oliven efter smag, ca. 2 spsk
evt. drys af hakket persille
Svits løg og hvidløg i olien et par minutter. De skal ikke blive brune. Skær pølse i tykke skiver, og svits dem et par minutter. Rør ris, laurbærblade og peberfrugt i. Spæd med bouillon, og krydr let med salt og peber. Lad retten simre under låg 25 minutter. Smag den til, og vend oliven i. Server med hakket persille til drys.
--