450 g fårefars
2-3 skiver afskorpet franskbrød udblødt i lidt vand eller bouillon
3 spsk hakket persille
1 spsk hakket basilikum eller oregano
½ tsk salt
½ tsk groft stødt peber
1 sammenpisket æg
1 spsk olivenolie
smør og olivenolie til stegning
salat:
2-3 dl brøndkarseblade
2-3 grofthakkede, milde salatløg
sorte oliven efter smag
3 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
salt og friskkværnet peber
Rør det hakkede kød med alle øvrige ingredienser til en god, fast fars, der deles og formes til ovale ruller, der steges gyldne og sprøde i smør og olivenolie 5-6 minutter, hvorefter de sættes på små spid.
Til salaten blandes brøndkarseblade, løg og oliven med olivenolie og citronsaft, og salaten smages til med salt og friskkværnet peber.
Ved serveringen anrettes de varme keftedes på salaten og spises med tyrkisk brød, evt. lune pitabrød.