Kødspid:
750 g hakket okse- eller lammekød
2 finthakkede løg
2 dl hakket persille
1 tsk salt
½ tsk peber
½ spsk groft knust spidskommen
1 tsk stødt koriander
Salat:
½ l yoghurt naturel
1 agurk
1 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
salt
peber efter smag
1 dl finthakket frisk mynte
Salat:
3 dl bulgur
2 dl hakket persille (glatbladet)
1 dl hakket frisk mynte
4 velmodne tomater
1 citron, saften af
1 bundt forårsløg
3 spsk olivenolie
salt
peber efter smag
1 tomat til pynt
1 romaine-salat
Kødspid:
Alle ingredienserne æltes sammen, og farsen formes til runde boller. Kødbollerne sættes på spid, grilles på en olieret rist og serveres med yoghurtsalat og thabouleh.
Yoghurtsalat:
Hæl yoghurten i et kaffefilter og lad den dryppe fri for valle - det tager 1-2 timer.
Skrab yoghurten over i en skål og rør den med olie, citronsaft, salt og peber efter smag.
Riv agurken på råkostjernets grove side og tryk den helt fri for væde, før den blandes i yoghurten sammen med finthakket frisk mynte.
Thabouleh:
Kog bulguren i letsaltet vand i 10 min. Hæld vandet fra. Skær tomaterne i terninger og bland dem med bulgur, persille, mynte, fintsnittet forårsløg og olivenolie. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Læg de skyllede salatblade på et fad fra midten og ud, og anret salatblandingen i midten. Pynt med tomater skåret i både.