4-6 portion
400 g skrællet græskar
100 g fintmalede mandler
100 g friskreven parmesan
6 æg
60 g blødt smør
salt, hvid peber
Det skrællede, friske græskarkød skæres i små stykker, lægges i en gryde, saltes let og overhældes med 2-3 spsk vand og koges mørt under låg. Græskar stykkerne blendes eller gnides gennem en fin si og afkøles noget. Ovnen forvarmes til 200º.
Halvdelen af de fintmalede mandler og halvdelen af smørret blandes i græskarpuréen. Æggene piskes og røres glatte med den friskrevne parmesan. En skefuld af gangen røres i græskarpuréen. Der smages til med salt og peber.
En ovnfast form gnides med 1 skefuld smør. Græskar/æggeblandingen kommes i og drysses med resten af mandlerne og parmesanen. Det sidste smør fordeles i små klatter på overfladen. Formen sættes i den forvarmede ovn. Bag græskarbuddingen ca. 30 min. til den er stivnet med gylden overflade og serveres straks.
Frisk græskar kan også skæres i tynde skiver, der friteres i aromatisk olivenolie til de er sprøde – lad dem dryppe godt af og drys med salt, peber og en anelse chili.